Mertens toont zijn klasse, ex-Genkspeler scoort: Napoli klopt zwalpend Bayern in kleine finale Audi Cup

Napoli heeft woensdagavond in de kleine finale van de Audi Cup, het traditionele voorbereidingstoernooi in München, thuisploeg Bayern München een 0-2 nederlaag toegediend. Dinsdag verloor Bayern ook al zijn halve finale, met 0-3 van Liverpool.

vtvn

Voormalig Racing Genk-speler Kalidou Koulibaly opende de score na veertien minuten. Na rust verdubbelde Giaccherini (55.) de bezoekende voorsprong, na knap voorbereidend werk van Dries Mertens. IOnze landgenoot stond in de basis en werd na 78 minuten naar de kant gehaald.

Bayern kon tijdens de voorbereiding slechts één keer winnen in zes wedstrijden: 3-2 tegen Chelsea. Verder werd één keer gelijkgespeeld (1-1 tegen Arsenal) en vier keer verloren: tegen Napoli (0-2), Liverpool (0-3), Inter (0-2), Milan (0-4).

Atlético Madrid, met Yannick Carrasco, en Liverpool, met Simon Mignolet maar zonder een geblesseerde Divock Origi, spelen later woensdagavond (om 20u30) de finale van de Audi Cup.