Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Extra fun, extra verfrissend: cocktails op een stokje!

Is het een cocktail? Is het een ijsje? Nee, het is een cocktailijsje! Perfect voor wie dit weekend indruk wil maken op een zomerparty of gewoon wat decadente me-time wil. Zwier je frisse cocktails de vriezer in ét voilà, makkelijker kan niet.

Wat heb je nodig?
Champagnecocktail met rood fruit: 
37,5 cl champagne 
sap van 1 sinaasappel 
8 tl Bitterol 
4 à 6 frambozen 
3 à 4 aardbeien, in plakjes
pitjes van 1/2 granaatappel
2 tl tijmblaadjes 

Blueberry mojito: 
4 el suiker 
200 ml water 
enkele muntblaadjes 
8 el limoensap 
2 schijfjes limoen, in partjes 
24 ml witte rum 
100 g blauwe bessen

Zo maak je het:
Voor de champagnecocktail met rood fruit: 
Stap 1: Verdeel het rood fruit en de tijm over ijsjesvormpjes. 
Stap 2: Giet er het sinaasappelsap en de Bitterol over. Schenk er de champagne bij. Steek er een houten stokje in. 
Stap 3: Zet minstens 4 uur in de diepvries. 

Voor de blueberry mojito: 
Stap 1: Doe de bessen, de suiker en het limoensap in een maatbeker. Stamp alles met een houten lepel grof. 
Stap 2: Verdeel de muntblaadjes en de limoenpartjes over de ijsjesvormpjes. Giet er de blauwe bessen en de rum bij en vul aan met het water. Steek er een houten stokje in. 
Stap 3: Zet 4 uur in de vriezer.

Zin in een andere champagnecocktail?
Hier hebben we 3 cocktailreceptjes voor jou uitgekozen!

Volg jij NINA al op Facebook? 
En ook NINA Kookt kan je op Facebook volgen.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel