© jef wijckmans

Krakers weigeren huis in Reet te verlaten

De krakers die van de vrederechter het bevel kregen om tegen 1 augustus het huis aan de Pierstraat 2, naast de expresweg N171, te verlaten, deden dat niet. Agenschap Wegen & Verkeer beraadt zich over maatregelen.

Jef Wijckmans

Controleurs van het Agentschap Wegen & Verkeer, de huidige eigenaars van de onteigende woning en pand aan het einde van de expresweg N171 in Reet (Rumst), stelden gisteren vast dat krakers het pand nog niet verlaten hebben. Deze bewoners met de Nederlandse identiteit kregen nochtans een half jaar geleden het bevel van de vrederechter om het huis voor 1 augustus te verlaten.

© Jef Wijckmans

De gelegenheidsbewoners kraakten reeds eerder een ander pand in dezelfde gemeente. Ook die eigenaars stapten eind vorig jaar naar de rechtbank. Toen gaven de krakers wel gehoor aan het bevel om het huis aan de Molenstraat, naast supermarkt Carrefour, te verlaten. Ze hadden met de woning van de familie Crauwels aan de Pierstraat-N171 expresweg blijkbaar meteen een alternatief onderkomen.

Overlast

De buren in de wijk Statie hadden al vlug klachten over overlast door afbraak van auto’s en het sleutelen aan wrakken. Ze stoorden zich ook aan de hopen afval en het vele nachtlawaai. Bij controle door de politie werd vastgesteld dat officieel één vrouw met twee kinderen in het huis woonden, maar volgens de buurt gaat het om een veelvoud en zijn er ook een aantal luidruchtige honden aanwezig.

“We hebben onze juridische dienst verwittigd met de bedoeling er eerstdaags met een deurwaarder en politie terug langs te gaan”, zegt woordvoerder Gilles Van Goethem. “Het is de bedoeling van AWV om het gebouw zo snel mogelijk onbewoonbaar te maken. Na de nodige administratieve verplichtingen willen we het pand met de grond gelijkmaken om niet in een nieuwe, gelijkaardige toestand te belanden.”

Er werd nog geen definitieve beslissing genomen over de verdere toekomst van het terrein. Dat hangt namelijk af van het al dan niet doortrekken van de expresweg en de mogelijke aanleg van een rotonde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER