Felle brand verwoest twee peperdure oldtimers: “Dit is een ramp”

© gsd

Een felle brand legde woensdag een opslagplaats in de as in Dadizele. Twee oldtimers, een bestelwagen en duur tuingereedschap gingen in de vlammen op.

gsd

Het vuur in de Bakkerhoekstraat in Dadizele ontstond toen bewoner Dirk Vandermeersch iets voor 17 uur met zijn zoon naar het containerpark was. De man had slijpwerken uitgevoerd in zijn tuin en wilde het oud ijzer wegbrengen.

“Ik was nog thuis en hoorde het plots buiten knetteren”, zegt zijn moeder Maria Recour (78). “Toen ik een kijkje ging nemen, zag ik grote vlammen. Het tuinhuis stond in brand en het was voor mij niet meer mogelijk om het te blussen.”

De vrouw verwittigde de brandweer, die met de posten van Menen, Moorslede en Roeselare ter plaatse kwam. De zwarte rookpluim die zich ondertussen had gevormd, was kilometers ver te zien.

“Maar door te blussen met schuim hadden we het vuur snel onder controle”, zegt kapitein Wim Vanacker van de Moorsleedse brandweer.

De ravage was op dat moment wel al enorm. In de opslagplaats stonden drie voertuigen: een bestelwagen en twee oldtimers. “Een Mercedes 190 die gekeurd en verzekerd was en een zeldzame Mercedes 300CE van 25 jaar oud die ik volgende week zou laten keuren”, zucht Dirk. “Bovendien lag er ook voor 7.000 euro nieuw tuingereedschap in dat ik pas vorig jaar had gekocht: een nieuwe zitmaaier, bosmaaiers, grasmachines, noem maar op. Het is een ramp.”

Wat de brand had veroorzaakt, was niet onmiddellijk duidelijk. Mogelijk kwam het door gensters die door de slijpwerken op een houtstapel bij de opslagplaats waren terechtgekomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen