© Photo News

Lotto Soudal-renner ziet op pijnlijke manier einde komen aan indrukwekkend wereldrecord: “Moeilijk te aanvaarden”

De Australiër Adam Hansen (Lotto Soudal) zal niet aan de start komen van de aanstaande Ronde van Spanje (19 augustus-10 september). Dat maakte Hansen zelf bekend op Twitter. Volgens Lotto Soudal heeft Hansen last van een zitvlakblessure en moet hij een rustperiode inlassen. Zelf zei hij aan de Australische website Ridemedia dat het team andere renners boven hem prefereerde.

vtvn

“Ik heb te horen gekregen dat ik dit jaar de selectie voor de Vuelta niet gehaald heb”, legde Hansen uit. “Het team verkoos voor deze editie andere renners boven mij. Ik ben niet blij met deze beslissing. Ze is moeilijk te aanvaarden. Het is niet de manier waarop ik mijn reeks graag had zien beëindigd worden. Maar ik moet respect hebben voor de beslissing die is genomen.”

Voor Hansen komt er zo een einde aan een reeks van achttien grote rondes op rij. Hansen startte zijn reeks in de Vuelta van 2011. Hij verbeterde al geruime tijd geleden het record van de Spanjaard Bernardo Ruiz, die tussen 1954 en 1958 twaalf grote rondes na elkaar reed.

Sander Armée, Bart De Clercq, Thomas De Gendt, Jens Debusschere, Rémy Mertz, Maxime Monfort en Jelle Wallays zijn de zeven Belgen in het Lotto-team. De Pool Tomasz Marczynski en de Spanjaard Rafael Valls vervolledigen het negental.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer