Blogster toont aan hoe onrealistisch de verwachtingen van modehuizen zijn

De volslanke Amerikaanse blogster Liz Black kwam samen met

fotografe Kristiina Wilson en modesite You Do You samen om een eerlijk concept uit te werken. Onder de noemer ‘What is Sample Size?’ tonen ze aan dat de zogenaamde standaardmaten van beroemde modeontwerpers belachelijk klein zijn en veel druk leggen op vrouwen.

vwh

Black en co kaarten aan dat de standaardmaten die ontwerpers hanteren verre representatief zijn voor de meeste vrouwenlichamen en dat graatmagere modellen nog steeds de catwalks domineren. Ze onderstrepen dat hun creaties gemaakt worden op basis van de standaardmaten die gelden in de modewereld, maar dat ruim 67 procent van de Amerikaanse vrouwen eigenlijk een grotere maat hebben.

© www.you-do-you.com

Om te bewijzen dat ontwerpers hun creaties samenstellen met superslanke vrouwen in gedachten, poseert Black met enkele creaties van toonaangevende designers. Ze houdt de smalle jurken voor haar lichaam omdat ze gewoonweg niet passen. Zo wordt het contrast tussen de standaardmaten in ‘het wereldje’ en een vrouw met maatje 42 wel erg groot.

“We wilden met You Do You dames met verschillende maten laten zien in couturekleding. Dat was bijzonder moeilijk omdat zogenaamde sample stuks niet bestaan voor vrouwen die niet in maatje 34 passen. We hopen dat ons project op een leuke en positieve manier kan aantonen dat dit probleem in de modewereld moet aangepakt worden”, zegt Wilson in een interview met lifestylesite Hello Giggles.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer