© Patrick de Roo

Fietsenquête bewijst nog eens: elektrische fiets aan opmars bezig

Al 3.000 mensen hebben de Grote Fietsenquête van de provincie Antwerpen ingevuld. Via de enquête wil de provincie polsen naar de tevredenheid van fietsers.

inke

In mei gaf de provincie Antwerpen het startschot van de Grote Fietsenquête. “Aan de hand van de enquête willen we polsen bij onze fietsers hoe we ons fietsbeleid nog beter kunnen afstemmen”, aldus gedeputeerde Luk Lemmens. “Daarom vragen we in de Grote Fietsenquête naar de beleving van fietstochten van en naar het werk of de winkel, fietstochtjes in bijvoorbeeld de Kempen of fietsvakanties.”

De eerste cijfers bevestigen dat de elektrische fiets aan een serieuze opmars bezig is. Maar liefst 25% van de deelnemers fietst elektrisch. 20% onder hen maakt bijna dagelijks een fietstochtje als ontspanning en meer dan de helft, namelijk 56%, gebruikt de fiets iedere dag om zich te verplaatsen naar werk, school of winkel.

De voorlopig oudste deelnemer aan de enquête is 87 jaar, de jongste 12 jaar. Invullen kan nog tot eind september via www.antwerpenfietsprovincie.be. De provincie hoopt tegen dan op 5.000 deelnemers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen