© Photo News

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null

Laurent wilde ook een speech geven op pro-Erdogan-bijeenkomst

Prins Laurent ging vorige maand niet alleen ongedekt in op de uitnodiging voor de 90ste verjaardag van het Chinese leger, hij zei ook toe voor een pro-Erdoganbijeenkomst in ons land.

hca

Hoogstwaarschijnlijk ging het om de eerste herdenking van de mislukte staatsgreep in Turkije van vorig jaar. Die herdenking vond plaats op 12 juli in het Brusselse Métropole-hotel, en werd onder meer bijgewoond door de Turkse vicepremier Numan Kurtulus.

Laurent zou aan de organisatoren beloofd hebben om op te dagen en zelfs om daar een woordje te placeren. Ook toen had Laurent de Belgische regering niet geraadpleegd. De organisatie van de bijeenkomst was in handen van de Unie van Europese en Turkse Democraten, gelieerd aan de AKPartij van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Gezien de zeer gespannen relatie met Turkije, zou dat ons land in een vervelend parket hebben kunnen brengen.

Nipt vermeden

Maar zover kwam het uiteindelijk niet. Deze keer kwam premier Charles Michel (MR) het via-via wel te weten. “Daardoor hebben we op het nippertje een nieuwe blunder kunnen vermijden”, klinkt het op zijn kabinet.

Volgens N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover bevestigt het voornemen van Laurent alleen maar wat zijn partij eerder al zegde: “Waarom moet Laurent nog een dotatie krijgen? Hij overtreedt de wet waaraan hij zich moet houden, ondanks alle waarschuwingen.” Volgens De Roover zou zijn aanwezigheid op een pro-Erdoganbijeenkomst nog meer aanstoot gegeven hebben dan zijn optreden op de Chinese ambassade. “Dan zou Laurent immers ongedekt een politieke daad gesteld hebben.”

LEES OOK: Zoveel geld gaat Prins Laurent wellicht moeten afstaan na nieuwe rel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer