© AFP

Europese bobo naar afdeling Hoge Veiligheid van gevangenis van Rio na ticketfraude

De Ier Patrick Hickey, de voorzitter van het Europees Olympisch Comité (EOC), is overgebracht naar de afdeling Hoge Veiligheid van een gevangenis in Rio de Janeiro. Dat heeft de Braziliaanse politie vrijdag laten weten. Momenteel onderzoekt de politie de betrokkenheid van de Ier bij de vermoedelijke illegale verkoop van tickets voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Hickey werd donderdag verhoord, nadat hij eerder uit een ziekenhuis in de Braziliaanse stad ontslagen was. Hij had immers medische verzorging nodig voor pijn in de borststreek, toen hij woensdag werd gearresteerd. Zijn advocaten hadden gevraagd om hem onder voorwaarden vrij te laten, maar daar zijn de magistraten niet op ingegaan. Vrijdag is hij dan overgebracht naar de penitentiaire instelling in Bangu bij Rio.

Hickey deed na zijn arrestatie tijdelijk afstand van al zijn functies. Behalve voorzitter van het EOC was hij ook lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), voorzitter van het Iers Olympisch Comité en vicevoorzitter van de vereniging van olympische comités.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer