© Belga

1 / 2
thumbnail: null

Westerlo speelt gelijk tegen Tubeke

KVC Westerlo leek zaterdag de eerste zege van het seizoen te gaan pakken, maar het speelde toch nog gelijk. Tegen Tubeke kwam het met tien te staan, maar toch slaagden de Kempenaars er nog in te scoren. Pas in het slot maakte Tubeke de gelijkmaker.

BaP, GF

Voor de rust was de wedstrijd arm aan spektakel. Veel slordigheden, slechte passes en nauwelijks doelgevaar. De twee ploegen namen allebei geen grote risico's.

Na de pauze klommen de Kemphanen op voorsprong langs de ingevallen Vangeel. Die duwde een voorzet van Naessens binnen. Op dat moment stond de thuisploeg al een poos met tien, nadat Annys na een fout op Dudouit van de ref rechtstreeks rood had gekregen. Westerlo speelde bijna de hele tweede helft met een man minder.

Tubeke wilde koste wat het kost niet verliezen en joeg alles in de aanval op zoek naar de 1-1. Die tegentreffer viel zo’n tien minuten voor tijd. Stevance maakte gelijk. Meteen ook de eindstand. Voor de twee ploegen is de nul nu van het bord.