© RR

Supportersfederatie Antwerp: “Ook wij zullen gepaste maatregelen nemen tegen de daders”

Na de rellen van zondag in Mortsel, waarbij een supportersbus van Beerschot Wilrijk werd belaagd en er stevig werd gevochten op het Gemeenteplein, komt de Federatie van Antwerp Supporters Clubs nu met een reactie: “Als dit mensen waren van Antwerp, zullen wij ook wij gepaste maatregelen nemen.”

ph

Robert Vinck, voorzitter van de federatie, hoopt dat de politie snel de daders van het geweld vindt. “Ongeacht wie het was, dit hoort niet thuis in het voetbal. Wij laten de politie hun werk doen om de daders te vinden. Maar we zullen zélf ook gepaste maatregelen nemen als dit mensen van RAFC waren.”

Het incident heeft de club in een negatief daglicht geplaatst, zegt Vinck. “Hoewel we tijdens de match tegen RC Genk hebben laten zien hoe een echte Antwerp-supporter is: de spelers aanmoedigen met gezang, én als twaalfde man achter de ploeg staan.”

De feiten speelden zich zondagavond rond 19u af op het Gemeenteplein in Mortsel. Een bus met Beerschot Wilrijk-fans, onderweg richting Antwerpen na de wedstrijd in Lier, werd opgewacht door tientallen hooligans met bivakmutsen. “Zo goed als zeker Antwerp-supporters”, aldus commissaris Johan Wonnink van de Zone Minos. Zodra de fans van de bus waren, kwam het tot een enorme vechtpartij.

Lees ook: “Deze generatie ‘nieuwe’ hooligans is even erg, of erger”