© Instagram

Mama deelt foto van pijnlijke realiteit terwijl ze borstvoeding geeft

Fotografe en mama Angela Burzo vindt dat borstvoeding op sociale media er vaak heel makkelijk en natuurlijk uitziet, maar dat is niet altijd het geval en dat wil ze beklemtonen. De reden? Ze heeft zelf heel wat problemen ondervonden om haar baby vlot aan de borst te leggen.

vwh

"Ik hou ervan om foto’s te zien van al die mooie vrouwen in hun ziekenhuisschort met hun baby aan de borst. Ze kijken naar elkaar en houden eventueel ook elkaars hand vast. Zeer vertederend, maar dat is momenteel niet mijn realiteit”, staat er te lezen.

“Dit is echt”, voegt ze nog toe onder de foto waarop haar gezicht verkrampt van de pijn. “Ik wil de de sterkste soldaat zijn, maar ik voel dat ik het gevecht dat borstvoeding heet niet kan verbergen. Of mijn dochter niet goed zuigt, of ik onvoldoende melk aanmaak om haar honger te stillen, of mijn tepels niet goed genoeg gevormd zijn: ik weet niet aan wat het ligt dat borstvoeding niet vlot, maar het is al een emotionele en pijnlijke strijd geweest”, staat er.

“Vandaag was een dag zonder dutjes, zuigen maar niet eten, gehuil en gefrustreerde ouders. Deze foto, die intussen al bijna 7.500 likes heeft verzameld, geeft mijn realiteit weer wat borstvoeding betreft. Bedankt aan alle vrouwen die me ter hulp schieten, ook op momenten waarop ik zelf niet om hulp vraag. Al julie lieve woorden en aanmoedigingen zijn een zegen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gezin