© BELGA

Ysaline Bonaventure strandt in openingsronde ITF Vancouver

Kwalificatiespeelster Ysaline Bonaventure (WTA 284) heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het ITF-toernooi in het Canadese Vancouver (hard/100.000 dollar).

In de openingsronde ging onze landgenote in drie sets onderuit tegen de Roemeense Patricia Maria Tig (WTA 127): 6-7 (3/7), 7-5 en 6-4 na 2 uur en 39 minuten. In het dubbelspel komt Bonaventure woensdagavond nog in actie in Vancouver. In de eerste ronde neemt ze het er aan de zijde van de Britse Naomi Broady op tegen de Amerikaanse Desirae Krawczyk en de Mexicaanse Giuliana Olmos.

Yanina Wickmayer (WTA 129) en Maryna Zanevska (WTA 128) konden zich dinsdag wel plaatsen voor de tweede ronde. De 27-jarige Wickmayer klopte na één uur en zes minuten in twee sets (6-3 en 6-3) de Oekraïense Kateryna Kozlova (WTA 115), het zesde reekshoofd.

Maryna Zanevska, die volgende week 24 wordt, profiteerde van de opgave van de Australische Arina Rodionova (WTA 131). Zanevska won de eerste set met 6-3 en leidde in de tweede set met 4-3 op het moment dat Rodionova er de brui aan gaf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer