JUPILER PRO LEAGUE. Malinwa sleept in extremis puntje uit brand op Freethiel, Moeskroen pakt eerste punten

Na de vierde speeldag in de Jupiler Pro League blijft er geen enkele ploeg meer over met nul punten: Moeskroen won in eigen huis met 2-1 van Sint-Truiden, en pakt zo zijn eerste driepunter. Zulte Waregem en KV Oostende speelden 1-1 gelijk in het Regenboogstadion, en Malinwa leek dan weer lange tijd op weg naar de nederlaag tegen Waasland-Beveren, maar de Maneblussers maakten in de 90ste minuut gelijk: 2-2!

jvh

Zulte Waregem - KV Oostende: 1-1

Zulte Waregem is er niet in geslaagd ook zijn vierde competitiewedstrijd winnend af te sluiten. Competitieleider Essevee raakte op de vierde speeldag in de Jupiler Pro League op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen KV Oostende en is zijn maximum kwijt.

In een aangename eerste helft waren het de bezoekers die een droomstart namen. Al in de vijfde minuut bediende El Ghanassy Marusic en die volleyde erg mooi in doel: 0-1 en meteen het allereerste tegendoelpunt voor Essevee in deze competitie. Na de openingstreffer nam de thuisploeg de bovenhand, maar aan de overkant mikte Musona op de lat en trapte Antunes nipt naast. Kort voor rust hield Proto Leye van de gelijkmaker, vlak daarna vergat El Ghanassy te scoren.

Na de pauze ging Zulte Waregem nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook tien minuten na rust. Na een vlotte aanval bediende Lepoint Leye en die gaf Proto van dichtbij het nakijken.

Waasland-Beveren - KV Mechelen: 2-2

Al vlug in de wedstrijd Waasland-Beveren - KV Mechelen opende Siebe Schrijvers de score met een heerlijke vrije trap voorbij Moris. Op het kwartier verdubbelde Seck met het hoofd de voorsprong na een corner. Gaandeweg knokte KV Mechelen zich toch nog in de partij en kort voor het half uur scoorde Bjelica vanop afstand tegen. In het slotkwartier waren er nog mogelijkheden voor beide ploegen, maar het bleef 2-1 na een degelijke eerste helft.

Meteen in de tweede helft had Kolovos de kans op 2-2, maar hij mikte in het zijnet. Daarna beperkte de thuisploeg zich tot verdedigen en monopoliseerde Malinwa de bal. Behalve wat afstandsschoten en lange ballen leverde dit niks op. Beetje bij beetje leek het erop dat Waasland-Beveren zijn eerste driepunter binnen had, tot Verdier (randje buitenspel) toesloeg in de slotminuut. Zo blijven de geel-blauwen onderaan bengelen zonder overwinning en met 2 op 12. KV Mechelen is een middenmotor met 5 op 12.

Moeskroen - Sint-Truiden: 2-1

Met Moeskroen-STVV stond een ploeg op zoek naar zijn allereerste punten van het seizoen tegen een ploeg die op verplaatsing nog geen enkel puntje haalde. De eerste helft was dan ook navenant: veel middenveldvoetbal en weinig kansen. De beste kansen waren finaal voor de thuisploeg, maar Dutoit lag telkens op de goeie plaats, STVV kon voor rust geen enkele keer tussen de palen trappen.

Na een zwakke eerste helft was er toch meer animo in de tweede helft, het leverde Moeskroen al snel een eerste doelpunt op: Stojanovic scoorde na vijf minuten uit wat op het eerste zicht buitenspel leek, maar Sylla kwam helemaal aan de cornervlag het veld ingestapt. STVV kreeg geen antwoord bij elkaar gevoetbald en Markovic bracht Moeskroen met een rake kopbal op 2-0. De bezoekers zetten dan alles op alles en Pulido kon op hoekschop toch de aansluitingstreffer binnenkoppen. STVV rook zijn kans en duwde Moeskroen achteruit, maar de gelijkmaker zat er niet meer in. Zo pakt Moeskroen zijn eerste drie punten en springt meteen naar de dertiende plaats.

KV Kortrijk - Club Brugge: 2-1

© Isosport

Eerder op de avond moest Club Brugge al zijn tweede nederlaag in vier wedstrijden incasseren: op het veld van KV Kortrijk werd het 2-1 voor de Kerels. Michel Preud’homme moest het in Kortrijk doen zonder de geblesseerde Izquierdo, Bolingoli was zijn logische vervanger. Bij de thuisploeg bracht coach Belhocine Kagé en Saadi in het team ten koste van Papazoglou en Ouali. Een geslaagde beslissing, want Saadi scoorde in de eerste tien minuten al twee doelpunten, tweemaal op aangeven van Stijn De Smet. Hans Vanaken scoorde na een half uur de aansluitingstreffer, maar verder kwam een steriel blauw-zwart niet. Club begint het seizoen zo met een matige 6 op 12, KV Kortrijk doet met 5 punten zowaar bijna even goed.

Standard - Charleroi: 0-0

Vrijdagavond leed ook Standard puntenverlies: de Rouches konden voor eigen volk de Waalse derby tegen Charleroi niet winnen, het bleef 0-0 op Sclessin. Een luid aangemoedigd Standard kwam in de beginfase nochtans geregeld opzetten maar creëerde nooit echt kansen. Een sterke Edmilson probeerde de Luikse machine tevergeefs in gang te trekken. Charleroi versierde meteen na rust zelfs de grootste kans, maar Pollet en Baby konden niet scoren. Standard bleef na rust offensief gans onmachtig, tot onvrede van het thuispubliek: ook na 90 minuten moesten de onmachtige Rouches onder een striemend fluitconcert afdruipen.