© Joris Herregods

Lars (3) solliciteert nu al bij de NMBS: “Vaak naar Centraal Station om naar treinen te zien”

De 3-jarige Lars Beckers uit Berchem heeft een sollicitatiebrief gestuurd naar de NMBS. De jongen is dol op treinen en laat dus weinig twijfel bestaan over zijn toekomstige beroep.

cwil

‘Beste meneer, mevrouw. Mijn naam is Lars, ik ben bijna drie jaar. Graag zou ik komen werken bij de NMBS. Het zit namelijk zo: ik ben zot van goederentreinen, stoomtreinen, personentreinen enzovoort. Ik ken ze allemaal.’ De NMBS was blijkbaar gecharmeerd door zoveel jeugdig enthousiasme en publiceerde de sollicitatiebrief op Twitter.

“Onze Lars was nogal enthousiast aan het kijken naar treinen die aankwamen in het Centraal Station van Antwerpen”, zegt papa Kenny. “Hij vroeg aan een medewerker van de NMBS of hij eens een rondleiding in een trein kon krijgen. Die medewerker heeft gezegd dat Lars dan maar eens een brief naar de NMBS moest sturen. Dat hebben we samen met hem dus gedaan en het is meteen een sollicitatiebrief geworden.”

De NMBS zette de brief op Twitter, maar voor een aanwerving is het nog een kleine twintig jaar te vroeg.

YouTube-filmpjes

Lars speelt thuis voortdurend met speelgoedtreintjes. “Hij heeft er een tiental”, zegt papa Kenny. “We gaan ook meerdere keren per maand naar het Centraal Station van Antwerpen om naar de treinen te kijken. Ook op televisie kijkt onze zoon het liefst naar treinen. We zetten dan een YouTube-filmpje op van mensen die voorbijrijdende treinen filmen. Lars kijkt dan een halfuur tot een uur gehypnotiseerd naar die beelden.”

Lars heeft zijn fascinatie niet meteen van zijn ouders. “Wij hebben niets met treinen. Ik ben vooral bezig met vliegtuigen”, zegt papa Kenny. “Maar we nemen wel vaak de trein en de tram. Die laatste stopt trouwens vlak voor ons huis.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER