Maar zes klanten van TUI en Thomas Cook annuleerden trip naar Barcelona

© EPA

We leren blijkbaar stilaan leven met de angst voor aanslagen, zo lijkt het. Wie bij touroperators TUI of Thomas Cook een trip naar Barcelona had geboekt, kon die na de terreuraanval gratis annuleren of omboeken. Slechts zes klanten hebben dat gedaan.

tg

De touroperators hebben, zeker in de zomer, permanent ongeveer 1.000 toeristen in de regio Barcelona. Op de dag van de aanslagen waren het er ongeveer 800.

Wie na de aanslagen plots niet meer durfde te vertrekken, kon zijn of haar reis tot vandaag omboeken of annuleren. Ook wie vroeger wilde terugkeren kon dat.

“Bij ons heeft welgeteld een klant geannuleerd. Ze moest vrijdagavond vanop Oostende vertrekken. Niet zo zeer de angst om nieuwe aanslagen heeft haar doen besluiten om niet te vertrekken, wel het feit dat er drie dagen van nationale rouw waren afgekondigd. Ze dacht dat het openbaar vervoer zou stilliggen en dat musea gesloten zouden zijn”, zegt Piet Demeyere van TUI.

Ook toeristen van touroperator Thomas Cook die een ticket hadden geboekt naar Barcelona, konden hun reis kosteloos annuleren of omboeken naar een andere bestemming. “Het betrof hier alle klanten die tot en met 20 augustus naar de Catalaanse hoofdstad zouden vertrekken. Vijf klanten hebben uiteindelijk hun reis naar Barcelona geannuleerd of omgeboekt”, klinkt het bij Thomas Cook.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen