© Jan Brys

Gezocht: man die oldtimer wist te blussen

Ivo Bellens kende vrijdag de schrik van zijn leven toen zijn Volkswagen Kever plots vuur vatte. Hij is nu op zoek naar de man die de oldtimer wist te blussen.

Jan Brys

De Brasschatenaar kwam terug van een begrafenis in Ekeren. Toen hij de Bredabaan opreed, stopte hij aan een rood licht ter hoogte van de Zwaantjeslei. “Plots hoorde ik achter mij claxonneren. Ik begreep niet wat er aan de hand was, want het licht stond nog op rood. Toen het getoeter achter mij maar bleef aanhouden, zag ik in mijn achteruitkijkspiegel wat er aan de hand was. De vlammen schoten een meter boven de motorkap omhoog. Als een F1-piloot sprong ik uit mijn wagen.”

De mensen die achter de Kever stonden, sprongen ook uit hun auto’s om te helpen. “Een man in een witte bestelwagen spoot zijn brandblusser helemaal leeg en kon verder onheil voorkomen. Ik was zo verbouwereerd dat ik vergat zijn naam of gsm-nummer te vragen. Ik wil die man graag een nieuwe brandblusser bezorgen en een fles om hem te bedanken. Daarom zou ik hem via deze weg willen vragen zich bekend te maken”, vervolgt Bellens.

De Kever heeft als bouwjaar 1974. “Het wagentje was helemaal in orde. Ik begrijp niet wat er is gebeurd. Wellicht is er benzine in de carburateur terechtgekomen.”

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Noord

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER