© Belga

Kinepolis wil verdubbelen tot groep met 100 bioscopen

De bioscoopgroep Kinepolis is van plan om in de toekomst verder uit te breiden tot een groep met honderd bioscopen. Bij die uitbreiding, die ongeveer neerkomt op een verdubbeling van het aantal cinema’s, wordt ook gekeken naar landen waar de groep nog niet actief is. Dat heeft CEO Eddy Duquenne donderdag bekendgemaakt bij de voorstelling van de resultaten van de eerste helft van 2017.

Kinepolis is sinds 2014 met een forse uitbreidingsoperatie bezig. Via verschillende overnames werd het aantal cinemacomplexen sindsdien uitgebreid van 23 naar 48. Momenteel is de groep behalve in België (11 bioscopen) ook aanwezig in Nederland (15), Frankrijk (11), Spanje (6), Luxemburg (3), Zwitserland (1) en Polen (1).

“De voorbije jaren zijn we fel gegroeid”, zegt CEO Duquenne daarover. “We bereiden ons nu voor op een verdere groei tot een groep met honderd bioscopen, met daarbij ook acquisities in nieuwe landen”, zo klinkt het. “We hebben een inventaris opgemaakt van de groepen en de gebieden die ons interesseren.”

De onderneming deelt niet mee naar welke landen er precies gekeken wordt. Duquenne maakt wel duidelijk dat de focus in de eerste plaats “op het Westen gericht” is. “Film is deels cultuur. Je moet dus ook de cultuur in het land begrijpen.”

Of Kinepolis bij zijn uitbreidingsplannen het huidige tempo qua overnames zal aanhouden, wordt niet verduidelijkt. “It takes two to tango”, benadrukte Duquenne meermaals bij vragen over het onderwerp. “In de eerste plaats heb je natuurlijk iemand nodig die bereid is om te verkopen. Daarnaast moeten de omstandigheden ook juist zijn.”

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer