© AFP

Viviani boekt tweede ritzege in Tour du Poitou Charentes

Elia Viviani heeft de ochtendrit in de Ronde van Poitou-Charentes (Fra/2.1) gewonnen. De Italiaan van Team Sky was na 94,7 km van Vouillé naar Neuville-de-Poitou de snelste in een sprint voor Nacer Bouhanni (Cofidis) en Jempy Drucker (BMC). Viviani, ook al winnaar van de openingsrit, neemt de leiderstrui opnieuw over van Nacer Bouhanni die woensdag won. Donderdagnamiddag staat een tijdrit op het programma.

In deze korte ochtendrit lag het tempo van bij de beginfase heel hoog. Heel wat renners probeerden te ontsnappen uit het peloton, uiteindelijk slaagden enkel Laurent Pichon (Fortuneo-Oscaro), Jacopo Mosca (Willier Triestina) en onze landgenoot Joeri Calleeuw (Roubaix-Lille Métropole) daar met succes in, al kwam hun voorsprong nooit hoger dan twee minuten.

De slotfase, deels over onverharde wegen, nekte de vluchters. Weliswaar brak het peloton in stukken, een voorwacht van het peloton met zo’n 50 renners raapte hen op 4 km van het eind op. Ondanks nog een valpartij in de laatste twee kilometer werd er gesprint om de zege. Viviani werd perfect naar voren gebracht en rondde het teamwerk af, goed voor zijn tweede zege in deze Franse rittenkoers en hij neemt de leiderstrui opnieuw over van Bouhanni die tweede werd.

In het klassement telt hij twee seconden voorsprong op Bouhanni, maar met de tijdrit donderdagnamiddag van 20,6 km zal het klassement ongetwijfeld stevig door elkaar geschud worden.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer