Historisch: Red Panthers staan in de finale op het EK hockey na zege tegen Duitsland

De Red Panthers staan voor het eerst in de finale op een groot toernooi. De Belgische hockeymeisjes klopten Duitsland in de halve finale op het EK hockey met 0-1 na een zenuwslopende wedstrijd. Jill Boon scoorde het enige doelpunt, vlak voor de rust. Zo spoelen de Red Panthers de teleurstelling van Rio door, in 2015 verspeelden de hockeymeisjes in allerlaatste instantie een ticket voor de Olympische Spelen. In de finale krijgen we een good old België - Nederland, Oranje won met 1-0 van Engeland.

jtp

De Belgische meisjes begonnen meteen sterk aan de wedstrijd, Duitsland moest in het eerste kwart de wedstrijd ondergaan tegen de Red Panthers. Doelpunten leverde dat niet op, waardoor na een kwart spelen nog 0-0 stond. In het tweede kwart kregen de Panthers wel wat ze verdienden na een sterke prestatie, want Jill Boon scoorde vlak voor de rust de 0-1. Op een ideaal moment, de goal viel net op het moment dat Duitsland met een speelster minder speelde wegens een groene kaart voor Mävers. Toch werd het nog even schrikken toen Anne Schröder de bal van dichtbij tegen de paal schoot.

België trok met vertrouwen de rust in, maar een geruststellend tweede doelpunt bleef helaas uit. De Panthers verdedigden echter sterk, de minuten tikten weg en de Duitsers raakten steeds meer gefrustreerd. In het laatste kwart leidde er dat zelfs toe dat de Panthers op een gegeven moment met 11 tegen 9 speelden. In de laatste vijf minuten speelden de Duitsers dan maar met een vliegende keeper, maar de gelijkmaker viel niet meer. In de allerlaatste minuten kreeg Duitsland wel nog twee strafcorners. Nagelbijten dus, maar Aisling D’hooghe had eerst een cruciale redding in huis, de laatste strafcorner knalden de Duitsers naast. Zo mogen de Panthers naar een historische finale op het EK hockey, oververdiend. De tegenstander in die finale wordt Nederland, dat ook met 1-0 won van Engeland. Marloes Keetels trof raak in het laatste kwart.