Albanese beren in Natuurhulpcentrum

Donderdagavond zijn twee jonge Albanese beren, na een lange en vermoeiende trip van 3 365 km, die drie dagen in beslag nam, veilig in het Opglabbeekse Natuurhulpcentrum aangekomen. De beren werden daar als publiekstrekker gebruikt bij een hotel. "De dieren werden in beslag genomen en verblijven tijdelijk in het Natuurhulpcentrum tot er voor hen een nieuw onderkomen is gevonden", zegt Sil Janssen.

rdr

Gisteravond zijn twee jonge Albanese beren, na een lange en vermoeiende trip van 3.365 kilometer die drie dagen in beslag nam, veilig in het Natuurhulpcentrum aangekomen. De beren werden als publiekstrekker gebruikt in een hotel. “De dieren werden in beslag genomen en verblijven tijdelijk in het Natuurhulpcentrum tot er een nieuw onderkomen is gevonden”, zegt Sil Janssen.

In Opglabbeek werden twee grote kooien klaar gemaakt. “De komende maand blijven de beren zeker in quarantaine om te acclimatiseren. Verder starten we met alle onderzoeken naar hun algemene gezondheid en de zoektocht naar een nieuw onderkomen.” De beren zijn de komende opendeurdagen in september een van de publiekstrekkers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer