© Stones & Bones

Terug naar school? Zo vind je écht stevige kinderschoenen

Ravotten op de speelplaats, voetballen in de tuin en….lopen voor de bus. Met deze handige tips vind je écht stevige kinderschoenen zodat je kids letterlijk én figuurlijk stevig in hun schoenen staan voor het nieuwe schooljaar!

cityfashion

Kies voor schoenen met een rubberen tip en zool

Schoenen met een rubberen neus kunnen letterlijk tegen een stootje. Niet alleen zijn ze goed bestand tegen krassen en beschadigingen, dankzij hun flexibiliteit kunnen kinderen er ook vrij in bewegen. Ook een echte rubberen zool is een goed idee: die zijn slijtvaster dan een zool van kunststof.

Kies voor een stevig hielstuk

Eén van de belangrijkste vereisten voor een degelijke kinderschoen, is een stevig hielstuk. Een schoen met een stevig hielstuk zorgt voor een optimale ondersteuning van het hielbeen zodat de voet in de juiste positie blijft en dus ook een goede houding aanneemt.

Kies voor een gemakkelijke sluiting

Voor peuters die nog maar net kunnen wandelen kies je beter voor veters zodat de schoen perfect om de voet sluit. Zodra je kind naar school gaat, zijn veterschoenen geen must meer. Schoenen met klittenband of veterschoenen met een rits aan de zijkant bieden even veel comfort én besparen je tijd!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer