Voorzitter Gentse Studentenraad neemt ontslag na beschuldigingen van gesjoemel met geld van de universiteit

© Lisa Van Damme; LVD

Johannes Weytjens, de voorzitter van de Gentse studentenraad, stapt op. Dat doet hij nadat hij onder vuur kwam te liggen voor financieel wanbeheer.

lbo

Meer dan 2.000 euro aan etentjes, drank en kledij. Zoveel zou Weytjens hebben uitgegeven met geld van de Gentse Universiteit. Dat bracht studentenblad Schamper deze week aan het licht.

LEES OOK. Dure kleren, drank en etentjes, en dat allemaal op kosten van de universiteit

Het gaat onder andere om whiskeyflessen van 80 euro. Daarnaast zou Weytjens zijn vriendin en een goede vriend ook een betaalde job hebben gegeven binnen de raad. De integriteit van de voorzitter werd in vraag gesteld en intussen had een studentenvertegenwoordiger ook een motie van wantrouwen ingediend tegen Johannes Weytjens, die zelf zei dat het hele verhaal belangrijke nuances mist. Weytjens benadrukte ook dat al het geld al werd terugbetaald.

Ontslag om schade te beperken

Nu heeft Johannes Weytjens toch beslist om ontslag te nemen. Hij maakte het nieuws zelf bekend op zijn Facebookpagina. Hij hekelt op Facebook ook de manier waarop met het nieuws werd omgegaan. “Hoewel er fouten zijn gemaakt, betreur ik ten zeerste hoe hier mee omgegaan is en welke schade dit berokkend heeft aan de studentenraad en de studentenvertegenwoordiging in het algemeen.”

Weytjens heeft het ook over een aantal “professionele relaties die niet vlot lopen”, op basis van persoonlijke redenen, over bewuste sabotage van de Gentse Studentenraad en over een ‘anti-Johannes club’ die tegen hem gericht was.

Weytjens hoopt dat zijn ontslag kan helpen bij het stoppen van de schade die deze affaire aan de Gentse Studentenraad toebrengt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen