Vlaamse Maithili (12) kan na Mexicaanse kankerbehandeling weer trappen doen en haar haar wassen

“Ongelooflijk. Toen we Maithili in het hospitaal van Mexico binnenbrachten, zat ze in een rolstoel. Nu stapt ze daar zelfstandig rond”, jubelt Sam Vanhille. Zijn dochter Maithili (12) heeft een zelfdzame hersentumor. Onze dokters raadden de Mexicaanse behandeling af.

pom

De vader klinkt gelukkig. Daarnet kreeg hij in Assebroek nog bericht van zijn vrouw, die met hun dochter Maithili in een Mexicaans ziekenhuis verblijft. “Maithili heeft deze morgen haar haar gewassen in de douche. Dat kon ze niet voor ze naar Mexico afreisde.”

Maithili lijdt sinds vorig jaar een uiterst zeldzame hersenstamtumor. Die zit verweven doorheen alle noodzakelijke zenuwen in haar hoofd. Een zeer zeldzame aandoening waar zelfs geen enkele operatie soelaas voor biedt. Maithili onderging al radiotherapie en die zorgde ervoor dat de tumor stabiel bleef. Uiteindelijk belandde het gezin al in Keulen en Londen voor experimentele behandelingen

Nu zit de moeder met Maithili in Mexico voor een nieuwe experimentele behandeling. “Daar boeken ze echt verbluffende resultaten. Maar het kost wel wat”, zegt vader Sam. Helaas wil onze overheid niet tussenkomen. Dus hebben de ouders zelf een actie opgezet om geld in te zamelen.

Nog 46.000 euro nodig

“We hebben alles samen al een mooie 140.000 euro aan giften gekregen”, zegt de vader. “Maar dat is niet genoeg om de resterende behandelingen - Maithili krijgt nog twee kuren in Mexico - te betalen. We hebben nog 46.000 euro nodig.”

De vader gelooft dat de Mexicaanse behandeling aanslaat. “Het is zeker dat de tumor kleiner wordt, want Maithili heeft steeds minder hoofdpijn. De druk in haar hoofd wordt minder doordat de tumor krimpt. Maithili voelt dat ze steeds meer kan. Zwemmen, schrijven, trappen doen, gewoon stappen. We moeten nu doordoen met die Mexicaanse behandeling.”

Wie meer informatie wil kan terecht op de Facebook-pagina “Benefiet tvv immunotherapie voor Maithili”. Mensen die willen steunen kunnen dat op het rekeningnummer BE 60 9795 4214 9270.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen