Invaller Tielemans geeft ambitieus Marseille stevig pak rammel

In Frankrijk heeft Monaco een 6-1 monsteroverwinning behaald tegen Marseille. Aanvoerder Radamel Falcao was de grote man bij de Monegasken, hij trof twee keer raak. Youri Tielemans kwam in het veld bij een 4-0 tusssenstand en kreeg een halfuur om zich te bewijzen. Overigens zat Kylian Mbappé, wiens transfer naar PSG rond zou zijn, in de selectie. De 18-jarige spits kwam wel niet in actie.

Glik opende al vroeg de score, de match was nog geen twee minuten onderweg. De landskampioen stoomde gelijk door, aan de rust had het zijn schaapjes al op het droge. Falcao verdubbelde na twintig minuten de score, op het halfuur zette hij ook een strafschop om. Op slag van rust tekende Diakhaby voor de 4-0.

Na de pauze zetten ook Djibril Sidibé (68’) en Fabinho (79’, op penalty) hun naam op het scorebord. Rémy Cabella (75’) scoorde nog tegen voor Marseille, maar dat was er eentje voor de statistieken. Youri Tielemans mocht als eerste invallen bij de Monegasken na 62 minuten. Kylian Mbappé bleef op de bank.