Wanty-Groupe Gobert mikt op twee op een rij voor Dehaes in Zottegem

Dinsdag wordt in en rond Zottegem de 81e editie van de GP stad Zottegem (1.1) gereden.

Aan de Bevegemse Vijvers wordt om 12u30 het startsein gegeven. Na enkele honderden meters wacht met de Grotenbergestraat de eerste helling van de dag. Via Oosterzele gaat het naar de kasseizone van de Lange Munte in Scheldewindeke om zo naar Brakel, Zwalm en Sint-Goriks-Oudenhove te rijden waar na 34 kilometer koers de beklimming van de Hostellerie op het programma staat.

De Grotenbergestraat wordt na 48 kilometer nog eens aangedaan. Na 64 kilometer zit de grote lus erop en beginnen de renners op de Meerlaan aan drie ronden van elk 22,6 kilometer. Daarin is telkens de beklimming van de Grotenbergestraat opgenomen. De laatste twee plaatselijke ronden zijn 28,8 kilometer lang en naast de helling van de Grotenbergestraat zit daarin ook de kasseizone van de Paddestraat als scherprechter.

Met Lotto-Soudal komt er één WorldTour-ploeg aan de start. Bij dat team start Kris Boeckmans met het nummer één. Ook Sean De Bie, Pim Ligthart, Greg Henderson, Frederik Frison, Michael Goolaerts, Marcel Sieberg en Kevin Deltombe zijn van de partij.

Titelverdediger Kenny Dehaes trekt de kar bij Wanty-Groupe Gobert. “Wij zetten met de ploeg alles op Kenny Dehaes. We zitten in een winning mood na de knappe zege van Dimitri Claeys zondag in de GP Jef Scherens in Leuven. Laatstgenoemde is er morgen/dinsdag ook bij. Wij gaan er alles aan doen om het op een massasprint te laten uitdraaien en dan proberen we Dehaes in een zo goed mogelijke positie af te zetten op de Meerlaan”, stelt sportdirecteur Hilaire Van Der Schueren van Wanty-Groupe Gobert.

Vorig jaar haalde Dehaes het van Antoine Demoitié en Oliver Naesen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer