© AFP

Belg die zoontje (5) ombracht in Singapore krijgt vijf jaar cel

Philippe Graffart, een Belgische expat in Singapore, is door het High Court veroordeeld tot vijf jaar cel voor doodslag op zijn zoontje, vorig jaar in oktober. Graffart werd schuldig bevonden aan het toedienen van medicijnen en verstikking van het kind met een kussen op 6 oktober vorig jaar. De 42-jarige man, afkomstig uit Wezet, had eerder deze maand schuldig gepleit aan doodslag. De maximumstraf bedroeg 10 jaar cel.

JaTi, Belga

Graffart was hoofd van een investeringstak van Nordea in Singapore. Hij leefde volgens de lokale media in onmin met zijn vrouw in verband met de voogdij over hun vijfjarige zoon.

De jongen werd op 6 oktober vorig jaar dood aangetroffen, nadat Graffart aan een lokaal politiekantoor was opgedaagd met verwondingen. Na het verstikken van zijn zoon had hij geprobeerd zich van het leven te beroven door met zijn wagen op een snelweg tegen een tunnel te rijden.

Graffart leed op het ogenblik van de feiten aan een zware depressie, toonde het psychiatrisch onderzoek aan. Dat heeft zijn denk- en oordelingsvermogen over zijn handelen “aanzienlijk beïnvloed”, aldus het rapport.

Voor de rechtbank drukte Graffarts advocaat zijn spijt uit. Zijn cliënt heeft nu spijt over het hele gebeuren. “Er is geen prijs die mijn cliënt niet zou betalen om de klok terug te draaien”.

De rechtbank veroordeelde hem tot vijf jaar celstraf, met ingang van zijn arrestatie op 7 oktober. De rechters wezen op “de onmeetbare pijn en lijden die hij veroorzaakte aan alle dierbaren die achterblijven”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer