© Familie

Seizoensstart ‘Familie’ staat meteen bol van de verrassende wendingen

Familie ging de zomer in met een spannende seizoensfinale, maar ook de allereerste aflevering van het 27ste seizoen wist de fans op het puntje van hun stoel te brengen. Niets liep af zoals gepland en de programmamakers waagden zich aan een sterk staaltje plottwists. Een overzicht.

mrra,jdb

** SPOILER ALERT. HEEFT U DE AFLEVERING VAN MAANDAGAVOND NOG NIET GEZIEN? LEES DAN NIET VERDER **

De trouw van Véronique en Mathias

* Wat is er gebeurd in de seizoensfinale?

Lars biedt Véronique een lift aan naar het trouwdomein, waar alle genodigden vol ongeduld zitten te wachten. Maar wanneer Véronique bij aankomst uit de wagen wil stappen, heeft Lars nog één belangrijke boodschap voor haar: “Stel, wij twee rijden weg. Voorgoed. Ik meen het, Véronique. Laat ons verdwijnen”. Het was dé cliffhanger van de seizoensfinale: kiest Véronique voor Lars? Of toch voor Mathias?

© VTM

* Team Mathique of Team Larsique?

Het is niet Véronique die kiest, maar Lars die vertrekt. De eerste minuut is nog niet achter de rug, of er is al meteen sprake van een plottwist. “Er is iets mis met de baby”, zo klinkt het, wanneer Lars de liefde van zijn leven afzet op haar eigen huwelijk. Aangekomen in het ziekenhuis blijkt het ergst denkbare gebeurd te zijn. Het kindje van Marie en Lars heeft het niet gehaald. De twee storten in, maar Marie wil haar verdriet alleen dragen. Ze sluit Lars buiten, die in allerijl Véronique opbelt, in de hoop alsnog met haar te kunnen ontsnappen aan de miserie in zijn leven. Maar zij staat op hetzelfde moment in de armen van haar echtgenoot Matthias. Wanneer Lars dat ziet, is hij sprakeloos: “Er valt niets meer te zeggen.”

Voor Véronique en Matthias lijkt het dan toch een sprookjeshuwelijk te worden. Maar dat is buiten Cédric gerekend. Wanneer hij zijn lofrede zou moeten starten, klinkt het heel anders. “Die fantastische moeder waar men het net over had, heeft mij mijn hele jeugd verwaarloosd. Ze geeft geen zak om mij. En ik weet nu dat zoiets gevolgen heeft. Als je een kind te weinig liefde geeft, dan wordt het vanbinnen hard. Zo heb jij van mij de moordenaar gemaakt die hier nu staat. Ik ben nooit meer geweest dan een tweederangszoon. Altijd weggestoken in Italië, in een internaat, in een jeugdinstelling. Het enige kind dat mijn moeder ooit gehad heeft, was en is VDB Fashion.” Het feest is over en uit voor de Van den Bossches.

De ontvoering van Stefanie

© VTM

* Wat is er gebeurd in de seizoensfinale?

Na een wekenlange ontvoering, is Stefanie eindelijk vrij. Dat heeft ze te danken aan Simon, die haar zogezegd heeft bevrijd. Want eigenlijk was hij haar ontvoerder. Dé grote vraag: hoe lang duurt het vooraleer Stefanie door heeft dat Simon haar al die tijd gevangen hield? En dat hij ook verantwoordelijk is voor de dood van Jason?

* Kwam er een verlossend antwoord?

Stefanie was vooral in de seizoensfinale hét gespreksonderwerp, maar tijdens de start van het nieuwe seizoen was het opvallend stil. Ze is terug en iedereen probeert haar met veel warmte terug thuis doen voelen. Verdwaasd lijkt ze zich amper iets te herinneren. Wat ze al helemaal niet weet, is dat ze haar ontvoerder nu bedankt als haar redder... Hoe dat verder zal verlopen, zal ongetwijfeld te zien zijn in de rest van het 27ste seizoen.

Is dit de redding voor Linda en Jan?

Linda heeft een hersentumor, zo hoorden we haar tijdens zijn seizoensfinale al zeggen. Een gebeurtenis die haar hele leven op zijn kop zal zetten. “Als ze me zouden bestralen dan zou ik nog maar enkele maanden extra hebben”, vertelt ze verslagen aan haar overspelige man. De opmerking brengt Jan meteen op een eerlijk pad. Hij wil voor haar zorgen. “Ik moet er zijn voor Linda. Tot het einde”, zegt hij tegen Viv, die hem meteen zijn zegen geeft. De twee besluiten hun relatie stop te zetten, zodat Linda een mooi einde kan krijgen. Iedereen voelt enorm mee met Linda, terwijl Jan zich klaarmaakt om zich opnieuw bij haar te settelen.

© VTM

Totdat in de laatste minuten blijkt dat er niets van klopt. Linda belt naar het ziekenhuis om haar dossier geheim te houden, want haar bloedresultaten zijn even goed als anders. Ze is helemaal niet ziek... Dit krijgt sowieso nog een serieus staartje.

Ook voor Rudi en Zjef gaat niet alles van leien dakje

Het huwelijk van Rudi en Zjef was een groot succes. Verrassend genoeg onder het goedkeurend oog van Pierre, de papa van Zjef, die na veel aandringen toch present was op de trouw. Vlekkeloos getrouwd, zouden we bijna denken. Tot Pierre zich terugtrekt in de coulisse waar hij niet uit de handtassen kan blijven. “Dat je u niet kan inhouden voor het drinken, dat kan ik begrijpen. Maar dat je zou stelen van mijn schoonmoeder, dat snap ik niet. Het was een vergissing om u hier uit te nodigen. Vanaf nu besta je niet meer voor mij. Bol het af, jong!” roep Zjef woedend.

Ronald is terug

Totaal onverwacht zagen we tijdens de seizoensfinale plots Ronald opnieuw opduiken. Voorwaardelijk vrij uit de gevangenis, maar dat houdt hem niet tegen. Wat gaat hij ondernemen tegen Guido? Ook dat zal in de rest van het 27ste seizoen moeten blijken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer