© BELGA

ACOD post dient stakingsaanzegging in voor 10 oktober

ACOD Post gaat een stakingsaanzegging indienen bij Bpost voor 10 oktober. Hiermee is nog niet gezegd dat het ook effectief tot een staking zal komen. Dat meldt Jean-Pierre Nyns van ACOD Post.

mal

© ppg

“Wat en hoe de invulling zal zijn, ligt nog niet vast. Dat moeten we nog bekijken.” De bedoeling van deze stakingsaanzegging is voor ACOD om aan de regering duidelijk te maken dat de vakbond het niet eens is met haar plannen met betrekking tot privatisering en pensionering. “We gaan nu onze tijd nemen om de actie op 10 oktober op een creatieve manier in te vullen”, aldus Nyns.

Bij de Franstalige afdeling van ACOD Post gaan ze echter een stapje verder. "Er zal die dag waarschijnlijk geen postbedeling zijn", bevestigt afgevaardigde Pascal Decouttere. Bij de vakbonden is vooral wrevel ontstaan na de verklaringen van ministers Kris Peeters (CD&V, Economie) en Johan Van Overtveldt (N-VA, Financiën) over een eventuele privatisering van overheidsbedrijven. "Dit is een waarschuwingsschot. We willen de federale regering duidelijk maken dat we niet akkoord gaan met die manier van werken."

De socialistische vakbond gaf dinsdag al te kennen dat er in het najaar acties tegen het regeringsbeleid komen in de hele openbare sector, gevolgd door een 'reactiedag' op 10 oktober. Ook bij het spoor wordt dan gestaakt, maakte ACOD Spoor woensdag bekend. De socialistische spoorbond heeft een stakingsaanzegging ingediend voor een 24-urenstaking die op maandag 9 oktober om 22 uur 's avonds moet beginnen, zodat alle werknemers de kans krijgen om aan de reactiedag deel te nemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer