© Photo News

Laatste Belg standing op US Open: Goffin naar derde ronde, Wickmayer en Flipkens uitgeschakeld

Met Kirsten Flipkens is vannacht de laatste Belgische tennisster uit de US Open gekegeld. Ze verloor in twee sets van de Russin Elena Vesnina (6-4 en 6-4). David Goffin plaatste zich wél voor de derde ronde en is nu de laatste Belg in het enkelspel. Al kostte dat onze landgenoot wel enige moeite: de Argentijn Pella ging pas na 4 uur en 20 minuten voor de bijl.

Goffin behoudt zo uitzicht op een verbetering van zijn beste prestatie op Flushing Meadows, want hij slaagde er nog nooit om de derde ronde te overleven. Eenvoudig wordt het alvast niet, want tegenstander wordt de Fransman Gaël Monfils (ATP 22). De 30-jarige Fransman moest ook tot het uiterste gaan om die derde ronde te bereiken. Hij versloeg de Amerikaan Donald Young (ATP 57) in vijf sets: 6-3 6-7 (3/7) 6-4 2-6 7-5.

Geen vrouwen meer

Nadat eerder al Elise Mertens (WTA 39) en Yanina Wickmayer (WTA 129) werden uitgeschakeld, betekent de nederlaag van Kirsten Flipkens dat er geen Belgische speelsters meer actief zijn op het laatste grandslamtoernooi van het jaar. De Kempense blijft wel nog actief in New York want ze neemt met de Servische Aleksandra Krunic ook deel aan het dubbelspel.

© BELGA

Yanina Wickmayer ging er in de tweede ronde in twee sets uit tegen de 32-jarige Estse Kaia Kanepi (WTA 418): 6-4 en 6-2 na 1 uur en 20 minuten. In de onderlinge confrontaties tussen Wickmayer en Kanepi staat het 3-4 in het voordeel van de Estse, een speelster die vijf jaar geleden nog in de top vijftien van de wereld stond.

De recent gehuwde Wickmayer bereikte in 2009 de halve finales van het US Open, een jaar later was ze er goed voor de vierde ronde. Ook in haar vorige zes deelnames op Flushing Meadows geraakte ze nooit verder dan de tweede ronde. Vorig jaar was de openingsronde het eindstation, na een nederlaag tegen de Duitse Julia Görges.

© Photo News

Darcis naar tweede ronde dubbelspel

Nog wel actief in het dubbelspel: Steve Darcis en de Israëliër Dudi Sela. Zij plaatsten zich donderdag voor de tweede ronde. In de openingsronde haalden Darcis en Sela het in twee sets van de Fransman Benoit Paire en de Spanjaard David Marrero: 6-3 en 7-6 (7/3) na 1 uur en 6 minuten. In de tweede ronde wachten de winnaars van het duel tussen de Amerikaan Brian Baker en de Kroaat Nikola Mektic tegen de Tunesiër Malek Jaziri en de Rus Andrey Kuznetsov.

Woensdag strandde Darcis in de openingsronde van het enkelspel. Hij ging er in drie sets onderuit tegen... Guido Pella , die onze landgenoot toen slechts drie games gunde: 6-1, 6-2 en 6-0 na 1 uur en 29 minuten, maar vannacht dus wel werd uitgeschakeld door David Goffin.

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer