Prins Laurent kan tot 77.000 euro dotatie verliezen na zoveelste uitschuiver

© Twitter

Premier Michel zal vrijdag de gedeeltelijke inhouding van dotatie van prins Laurent bespreken. Die komt er na een zoveelste frats in het buitenland. Volgens de krant Het Laatste Nieuws kan de prins tot wel 77.000 euro dotatie verliezen.

jdb

Begin augustus raakte het nieuws bekend dat prins Laurent het negentigjarige jubileum van het Chinese leger had bijgewoond. Ook al was hij daar op een persoonlijke uitnodiging, dan nog moet de prins toestemming vragen aan de regering. Het zoveelste incident op rij. Premier Michel eiste daarom een “proportionele sanctie” tegen prins Laurent. Die beslissing nam hij na overleg met koning Filip.

Dat de premier er geen gras over laat groeien, is duidelijk. De frats van de prins is namelijk het eerste agendapunt van de ministerraad, die vrijdag na een vakantieperiode opnieuw samenkomt. “De ­ministerraad zal de premier de opdracht ­geven de prins te ­aanhoren”, bevestigt de woordvoerder van Michel aan Het Laatste Nieuws. Vervolgens zal Michel de ministerraad een sanctievoorstel voorleggen, waarover gestemd moet worden.

Omdat het wettelijk gezien niet mogelijk is om zijn volledige dotatie af te nemen, speelt de prins dus wellicht een deel van zijn dotatie kwijt. Laurent krijgt jaarlijks 308.000 euro, een bedrag dat wordt uitbetaald in vier schijven. Die laatste schijf moet nog worden overgemaakt, en het is dus de bedoeling dat daarvan een deel wordt ingehouden. Dat bedrag kan oplopen tot 77.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen