© JVdP

14 jaar cel geëist tegen Mireille Gram voor moordpoging dochters: “Een egocentrisch monster”

Het openbaar ministerie eist 14 jaar celstraf tegen Mireille Gram, de dochter van de steenrijke zakenman Tony Gram die haar tweelingdochters (toen 14 jaar) om het leven wilde brengen. Het Openbaar Ministerie omschrijft haar als een egocentrisch monster, “dat haar kinderen op IS-achtige wijze probeerde te executeren.”

vdaa

Gram heeft de feiten bekend. Die dateren van de nacht van 27 op 28 september 2015, toen Mireille Gram in haar villa in Schoten de kamer van haar dochters binnen ging. Eén dochter raakte zwaargewond in de halsstreek. Het zusje kwam er met de schrik vanaf.

Het openbaar ministerie wil dat Gram voor veertien jaar de gevangenis ingaat, en wordt ontzet uit haar politieke en burgerlijke rechten: “Ze is een egocentrisch monster dat haar kinderen op IS-achtige wijze probeerde te executeren.” Ook de verdediging zal tijdens deze zitting nog pleiten.

Na de moordpoging in september 2015 werden de kinderen aan haar ex-man toegewezen. Mireille Gram werd een tijdlang opgesloten in de gevangenis. Daarna werd ze opgenomen in een gesloten psychiatrische instelling. Momenteel is ze vrij onder voorwaarden. Ze mag geen contact hebben met haar dochters. Opmerkelijk: de tweelingmeisjes, nu 16, waren in de zittingzaal aanwezig.

Bekijk de reportage van ATV:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER