Vijfde editie van Gordelfestival lokt 26.000 deelnemers

© BELGA

Aan de vijfde editie van het Gordelfestival in de Vlaamse Rand rond Brussel hebben zondag volgens de organisatoren 26.000 mensen deelgenomen. Dat zijn er ruim 10.000 meer dan vorig jaar, toen de weersomstandigheden veel minder goed waren. Het Gordelfestival is een initiatief van Sport Vlaanderen, de provincie Vlaams-Brabant en vzw De Rand. Het evenement wil op een sportieve manier de aandacht vestigen op het Vlaams karakter van de streek rond Brussel.

Een eerste succesnummer dit jaar was de vernieuwde Gordelklassieker, een fietstocht van 100 kilometer doorheen de Groene Gordel en Vlaamse rand, die dit jaar voor het eerst uitsluitend in pelotons van 125 personen gereden werd. De vijf pelotons waren al op voorhand volzet.

Vlaams minister voor Vlaamse Rand Ben Weyts, die de volledige fietstocht mee uitreed, pleitte er zondag voor deze formule volgend jaar te herhalen en nog uit te breiden met extra pelotons. Ook Eddy Frans, directeur van vzw De Rand, is die mening toegedaan.

Onder de wandelingen en fietsroutes, die zowel vanuit het provinciedomein van Huizingen als het Colomadomein van Sint-Pieters-Leeuw vertrokken, waren ook de ‘Proef De Streek’-routes van 40 en 60 km zeer succesvol. Dat was ook het geval met de Ridderwandeling vanuit Huizingen, waarbij kinderen in het kasteel van Beersel een heus riddertoernooi voorgeschoteld kregen. Het festival werd besloten met optredens van Udo en Stan Van Samang in Huizingen en Natalia in Sint-Pieters-Leeuw. Buiten enkele kleine valpartijen is het Gordelfestival zonder incidenten verlopen.

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen