© EPA-EFE

Indrukwekkende nieuwe stadion van Atlético wordt zaterdag geopend in aanwezigheid van Spaanse koning

Nog één dag en het nieuwe Wanda Metropolitano-stadion van Atlético Madrid wordt officieel geopend. Op zaterdag 16 september wordt het stadion dat aan 68.000 toeschouwers plaats biedt ingehuldigd, waarna Yannick Carrasco en co tegen Malaga spelen. De eerste Europese thuismatch vindt op 27 september plaats, tegen Chelsea in de groepsfase van de Champions League.

‘Los Colchoneros’ kondigden ook met heel wat fierheid aan dat de Spaanse koning Felipe VI de festiviteiten zal bijwonen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na vijftig jaar in het Estadio Vicente Calderon speelde Atlético in mei zijn laatste wedstrijd in het mythische stadion, dat afgebroken wordt. Het Chinese conglomeraat Wanda is sinds januari 2015 voor twintig procent aandeelhouder van de club, Wanda verwierf vorig jaar de rechten op de benaming van het stadion. Metropolitano is een verwijzing naar het stadion waarin Atlético tussen 1923 en 1966 zijn thuiswedstrijden afwerkte.

© EPA-EFE

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer