© Photo News

Bouhanni klopt Roy Jans in Ronde van Poitou-Charentes

Nacer Bouhanni (Cofidis) heeft dinsdag de openingsrit in de Ronde van Poitou-Charentes (Fra/2.1) gewonnen. De Fransman sprintte na 189,6 kilometer van Angoulême naar Puilboreau sneller dan onze landgenoot Roy Jans en de Italiaan Danilo Napolitano, beiden van Wanty-Groupe Gobert.

Vier renners kleurden de etappe door mee te schuiven in een vroege vlucht: Julien Bérard (AG2R), Simone Andreetta (Bardiani-CSF), Jimmy Turgis (Roubaix-Lille Métropole) en onze landgenoot Maxime Farazijn (Topsport Vlaanderen-Baloise). Maximaal reden ze vier minuten voorsprong bij elkaar en het was Cofidis dat het peloton controleerde.

Toen de voorsprong van de vluchters was gezakt naar één minuut besloot Andreetta alleen zijn kans te gaan. Bérard maakte nog de aansluiting, de andere twee vluchters moesten passen. Het zou allemaal nog weinig uitmaken. Op zo’n 15 kilometer van het eind kregen we een hergroepering. Niet veel later trok Alexis Gougeard in de aanval, maar ook hij zou op 6 kilometer van het einde gegrepen worden door het peloton dat afstevende op een massasprint.

In die sprint stond geen maat op Bouhanni die met enkele lengtes voorsprong won. Roy Jans werd tweede, Van Asbroeck zesde. Voor de Fransman is de zege een opsteker na de diskwalificatie zondag in de Cyclassics in Hamburg. Voor Bouhanni is het zijn negende overwinning van het seizoen. Hij is meteen ook de eerste leider.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer