© Belga

Westerlo sleept met 10 man toch nog een gelijkspel uit de brand bij Lierse

Lierse en Westerlo hebben in de provinciederby op het Lisp de punten gedeeld. Lierse begon de tweede helft met een 2-1 voorsprong en Westerlo viel al snel met tien man. Toch kwamen de Kemphanen nog terug. De wedstrijd werd kort na de start even stilgelegd door supportersprotest.

JoRo

Eindstand. LIERSE 2 - 2 WESTERLO

Westerlo nam de beste start en na vier minuten zorgde Naessens voor de eerste kans. Doelman Goris moest de schuiver van de Westelse spits in hoekschop duwen. Meteen daarop gingen, zoals gevreesd de poppen aan het dansen. Misnoegde Liersefans gooiden rookbommetjes op het veld en de ref legde het spel even stil.

Nadat de rust was weergekeerd gingen de bezoekers gewoon door op zijn elan, wat alweer tot een goede kans van Naessens leidde.

Het waren echter de Pallieters die na 17 minuten op voorsprong kwamen. Van Den Bogaert haalde Andrei Camargo neer in de zestien en de scheidsrechter wees naar de stip. Camargo zelf zette de strafschop feilloos om.

Westerlo reageerde met de gelijkmaker van Naessens, die een voorzet van De Ceulaer tussen twee Pallieters in doel kopte. Naessens kwam nadien nog dicht bij een tweede treffer, maar het was uiteindelijk Lierse dat nog met een bonus kon gaan rusten. Bourdin en Allach rolden de rechterflank van de bezoekers op. Een knappe voorzet van Bourdin vond het hoofd van Binst, die Van Langendonck tegenvoets te grazen nam.

Lierse ging dus met een goed gevoel de kleedkamer in en de sterren leken kort na de rust nog wat gunstiger te staan toen de bezoekers met een man minder verder moesten na een tweede geel voor Van Den Bogaert.

Lierse kon die man-meer-situatie niet meteen omzetten in een groot overwicht. Binst kreeg nog wel een goede kans om de voorsprong uit te breiden, maar zijn puntertje dwarrelde langs de verkeerde kant van de paal naast.

En dan als een donderslag bij heldere hemel kregen de bezoekers op hun beurt een strafschop. Fréderic Frans liet zich in de luren leggen door De Ceulaer. Frans ging in de fout en de bal ging op de stip. Naessens nam het geschenk in dank aan.

Lierse kwam die klap niet meer te boven en moest uiteindelijk tevreden stellen met een puntendeling. Lierse staat zo gedeeld vijfde met vier punten. Westerlo klimt weg van de achtste en laatste plaats met drie punten.