© EPA-EFE

Froome heeft Vuelta virtueel op zak: “Zwaarste grote ronde ooit”

Zonder ongelukken wint Chris Froome zondag zijn eerste Vuelta. “Het is een opluchting om naar Madrid te kunnen gaan”, geeft de Britse leider zaterdag toe na afloop van de laatste bergrit.

In de laatste echte rit van deze Ronde van Spanje kon Froome nog een extra tikje uitdelen aan alle concurrenten. Alleen de afscheidnemende Alberto Contador kwam bovenop de Col de l’Angliru voor Froome en diens ploegmaat Wout Poels over de streep. “De Angliru is zo’n brutale klim. Mijn felicitaties aan Alberto voor de manier waarop hij het afmaakte. Dat was een fantastische manier om zijn carrière af te sluiten. Hij was gewoon te sterk voor ons vandaag.”

Froome zelf heeft na verschillende dichte ereplaatsen van de voorbije jaren nu zijn eerste eindzege in de Vuelta zo goed als op zak. Zoals de goede orde dat wil, bedankte hij nu al zijn ploegmaats van Team Sky. “Dit is een fantastisch gevoel. De ploeg is de laatste maanden ongelooflijk geweest. De manier waarop ze ons steunden, betekent zoveel voor me. Ik moet hen allemaal enorm bedanken.”

Op een dienblaadje kreeg Froome het echter niet. “Ik moet zeggen dat dit waarschijnlijk de zwaarste grote ronde is die ik ooit reed. Iedere dag gebeurde er iets anders. Ik had goeie dagen, maar dan lag ik plots op de grond, bloedend, en dacht ik dat mijn wedstrijd voorbij kon zijn. Het was een meedogenloze rollercoaster. Het is een opluchting om nu te finishen en naar Madrid te kunnen trekken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer