© Karel Hemerijckx

Japanse Tuin in Hasselt stevent op recordjaar af

De Japanse Tuin in Hasselt stevent op een recordjaar af. In 1993, een jaar na de opening, trok de Japanse Tuin 73.169 bezoekers. Dit jaar hebben tot nu toe al 72.674 mensen de Hasseltse trekpleister bezocht. Het grote aantal bezoekers is te danken aan het Yokoso Festival, een uitgebreid feestprogramma om het 25-jarige bestaan van de Japanse Tuin te vieren. Ook het cultuurcentrum CCHA trok door de verjaardag al heel wat volk.

De Japanse Tuin in Hasselt bestaat 25 jaar en dat werd dit jaar al uitgebreid gevierd. Niet enkel in de Tuin zelf, maar ook in andere Hasseltse cultuurhuizen kreeg de programmering een Japans tintje. Het uitgebreide feestprogramma met de naam Yokoso Festival, wat letterlijk ‘welkom’ betekent in het Japans, viel tot nu toe in de smaak. “Tot en met woensdag 6 september ontvingen we al 72.674 bezoekers”, zegt Sara Davidson van de Japanse Tuin. “Dat betekent dat we op een recordjaar afstevenen.”

In de Japanse Tuin werd de 25ste verjaardag onder meer gevierd met een nocturne, die meer dan 1.700 bezoekers telde, een manga en cosplay festival, een yogadag, tentoonstellingen en een kinderweekend. Maar niet enkel in de Tuin zelf werd gevierd, ook het cultuurcentrum in Hasselt, CCHA, mocht al meer dan 10.000 bezoekers ontvangen dankzij het Yokoso Festival. De tentoonstelling ‘Mono no Aware’ van Anton Custers trok vooral de aandacht en loopt nog tot en met zondag 24 september.

Op 20 november blaast de Japanse Tuin officieel 25 kaarsjes uit. Dat wordt gevierd met een groot verjaardagsfeest. “‘s Avonds zal de Tuin open zijn van 17 tot 22 uur om zo een feeërieke avondsfeer te creëren”, aldus Davidson. “Die avond geeft de stad Hasselt ook een officieel cadeau aan de Japanse Tuin. Maar wat dat precies is, blijft nog een verrassing.”

Meer informatie over de programmatie van het Yokoso Festival en het verjaardagsfeest op 20 november is te vinden op www.yokosofestival.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer