© EPA-EFE

Chris Froome bevestigt deelname WK tijdrijden volgende week in Bergen

Vuelta-winnaar Chris Froome start wel degelijk in het WK tijdrijden, volgende week woensdag in het Noorse Bergen. Froome vertegenwoordigt er samen met Steve Cummings Groot-Brittannië. Hij zal zoals aangekondigd niet deelnemen aan de wegrit.

gvdl

Froome wil in het Noorse Bergen een gooi doen naar zijn eerste wereldtitel tegen de klok. De Brit won een week geleden nog met overmacht de lange individuele tijdrit (40,2km) in de Vuelta. Daar had hij echter geen concurrentie van Tony Martin, Tom Dumoulin, Victor Campenaerts, Stefan Küng of Vasil Kiryenka. Mannen die hij in Bergen wel zal tegenkomen.

Froome rijdt de wegrit niet. In de Britse wegploeg zijn Geraint Thomas en Mark Cavendish (beiden zwaar gevallen tijdens de Tour) de meest opvallende afwezigen.

Bij de junioren wordt het uitkijken naar de prestaties van alleskunner Tom Pidcock. De “nieuwe Sagan” en huidig wereldkampioen veldrijden start zowel in de tijd- als de wegrit.

Britse selectie wegrit: Owain Doull, Pete Kennaugh, Adam Blythe, Mark Christian, Jon Dibben, Tao Geoghegan Hart, Ian Stannard, Ben Swift en Scott Thwaites.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer