Tweede verdachte aangehouden voor aanval op agenten Turnhoutsebaan

Er is een tweede verdachte aangehouden voor het geweld tegen twee politieagenten op de Turnhoutsebaan in Borgerhout, begin deze maand. Het gaat om een 20-jarige man. Intussen is ook beslist dat een andere verdachte die vorige week al werd aangehouden, in de cel blijft. Ā 

Vrijdag 1 september kregen twee politieagenten problemen tijdens een interventie op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Volgens het Antwerpse parket werden de agenten omsingeld door een tiental personen en hebben verschillende onder hen de agenten geslagen en/of geduwd. Daarna werdenĀ ze door omstanders bekogeld door projectielen.

Vorige week werd een eerste verdachteĀ van de aanval opgepakt. Volgens het parket gaat het om de aanstoker van hetĀ incident. Hij zou een projectiel hebben gegooid naar de agenten en zou Ć©Ć©n vanĀ de twee ook een stamp in het kruis hebben gegeven.Ā De verdachte moest zich voorĀ de onderzoeksrechter verantwoorden voor slagen en verwondingen met voorbedachteĀ rade, weerspannigheid Ć©n bendevorming. Na het verhoor werd hij aangehouden en ook vandaag heeft de raadkamer beslist om hem verder aan te houden.Ā De verdachte was al bekend bij justitie en riskeert een celstraf van 10 jaar.Ā 

Gisteren dan werd een tweede verdachte opgepakt. Het is een 20-jarige man. Ook hij is aangehouden voor slagen en verwondingen met voorbedachte rade, weerspannigheid en bendevorming. Hij is nu aangehouden, vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer.Ā 

Advocaat vroeg vrijlating

De advocaat van de eerste verdachte, Sahil Malik, had vanmorgen aan de raadkamer de vrijlating gevraagd, omdat de rechten van de verdediging volgens hem geschonden zijn. "Mijn cliƫnt wordt aangehouden op basis van camerabeelden, maar ik krijg die beelden niet te zien."

Volgens Malik zou zijn cliĆ«nt de politie ook niet fysiek aangevallen hebben. "Mijn cliĆ«nt heeft gezien hoe een dame hardhandig werd aangepakt door de politie", zegt Malik. Ā "Toen heeft mijn cliĆ«nt geschreeuwd dat de agenten het kalm aan moesten doen en dat het niet nodig was om zo te keer te gaan tegen de dame in kwestie. Mijn cliĆ«nt zegt dat hij de menigte niet heeft opgehitst en geen agent in het kruis gestampt heeft."

Videospeler inladen...

Nieuw incident vorig weekend

Ook dit weekend was er een incidentĀ van geweld tegen de politie in Borgerhout. Twee agenten werden aangevallen tijdensĀ een politie-interventie. Ze raakten lichtgewond: Ć©Ć©n was werkonbekwaam voor 2Ā dagen, de andere voor 1 dag.

De politie kon snel een 31-jarige manĀ oppakken. De verdachte is bekend bij het gerecht en gisteren heeft deĀ onderzoeksrechter beslist dat hij aangehouden blijft. De man wordt verdacht van opzettelijkeĀ slagen en verwondingen aan een agent en van weerspannigheid in bende. Het parket benadrukt "dat het zeerĀ zwaar tilt aan geweld tegen politiediensten en zeer streng en consequent zalĀ blijven optreden".

Meest gelezen