Dertien amokmakers opgepakt aan station Aalst

© © Clément Philippe

De politie van Aalst heeft dinsdagavond maar liefst dertien jonge amokmakers, waarvan zes minderjarigen, opgepakt aan het station van Aalst.

wjn

De hulpdiensten werd verwittigd door voorbijgangers die werden lastig gevallen door hangjongeren. Het was de zoveelste melding van agressie op en rondom het Statieplein, de politie besloot de grove middelen in te zetten.

“De eerste patrouilles gingen ter plaatse, maar de amokmakers waren duidelijk niet onder de indruk. Ze lachten met de politie en werden zelfs agressief naar enkele van onze agenten”, aldus burgemeester Christoph D’Haese. “Wij hebben voor de kordate aanpak gekozen: de hondenbrigade, agenten in burger en agenten in uniform hebben orde op zaken gesteld. Dertien personen werden administratief aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Van de zes minderjarigen werden ook de ouders gecontacteerd.”

Voor D’Haese is de identificatie van de amokmakers belangrijk. “We moeten weten wie het zijn zodat we ze een halt kunnen toeroepen en hen duidelijk maken dat er in Aalst geen plaats is voor hangjongeren die onschuldige bezoekers lastigvallen en een kat- en muisspel spelen met de politie. Dit was dus een succesvolle interventie van onze ordediensten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen