© Jan Van der Perre

StuDay verhuist naar Park Spoor Noord

De 14de editie van StuDay vindt op 28 september plaats op een nieuwe locatie: Park Spoor Noord. Het gaat om een nieuw concept, gecreëerd door GATE15 en een 25-tal studenten.

JaTi

“StuDay was ooit de eerste studentenkickoff van Vlaanderen en ook vandaag toont Antwerpen haar vernieuwende karakter”, klinkt het bij de stad. “Voor deze editie werd de volledige werking omgegooid: GATE15 nodigde 25 enthousiaste Antwerpse studenten uit op een StuDay hackathon, een tweedaagse brainstorm waarbij stad, hoger onderwijs, GATE15 en de studenten op zoek gingen naar de juiste ingrediënten van het welkomstfeest.”

Park Spoor Noord prijkte bovenaan hun lijst als gedroomde locatie. De groep studenten werkte intensief mee aan de uitbouw van de verschillende onderdelen van het event. Samen met professionals uit de stadsdiensten en bedrijfswereld bepaalden ze de line-up van de muziekpodia, de inkleding van het terrein, communicatie, catering, animatie, vervoer,...

De voorbije jaren lokte StuDay gemiddeld 15.000 studenten, voor deze co-creatie met de studenten zelf wordt uitgekeken naar 20.000 bezoekers. Zij vertrekken in feestelijke stoeten met trams, tuktuks, fietsen en andere originele vervoersmiddelen vanuit verschillende locaties (o.a. het Theaterplein en Wilrijk) naar Park Spoor Noord.

“In Antwerpen worden studenten gevormd door onze kwaliteitsvolle onderwijsinstellingen en door de stad”, zegt Claude Marinower, schepen voor onderwijs. “Maar andersom vormen de studenten ook Antwerpen. Ik ben trots hen opnieuw te mogen verwelkomen op hun eigen welkomstfeest, dat ze mee organiseerden. Ik kijk uit naar een sfeervolle inzet van het nieuwe academiejaar!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER