Hele school in opstand werpt vruchten af: Bajram (17) mag voorlopig toch in België blijven

© ddj

Bajram Ramadani, die samen met zijn broer Argjend het land zou worden uitgezet, mag dan toch nog even blijven. Voor de kinderen werd een nieuwe asielaanvraag ingediend.

ddj

LEES OOK: VIDEO. Honderden jongeren voeren actie tegen uitwijzing schoolgenoot (17)

Maandagmorgen verzamelde een massa jongeren voor de poorten van het Technisch Instituut Heilige Familie en het KTA om te protesteren tegen de mogelijke uitwijzing van het gezin Ramadani. Bajram en zijn jongere broer Argjend verblijven al negen jaar in België, maar zouden op verdenking van een schijnhuwelijk van hun moeder het land worden uitgezet. Donderdag werden ze naar een instelling in Sint-Niklaas gevoerd, waardoor maandag heel wat klasgenoten van de twee jongens op straat kwamen. Tot hun blijdschap konden ze hun vriend deze week alweer in de armen sluiten, de twee broers gaan sinds donderdag opnieuw naar school. “We dienden een nieuwe asielaanvraag in, maar dan voor de kinderen apart”, zegt meester Freddy Landuyt. “Dat betekent dat zij in principe kunnen blijven tot ze meerderjarig zijn.”

Bang afwachten

Voor hun moeder is het bang afwachten. “Die procedure loopt nog. Indien de uitkomst positief is, zijn alle problemen van de baan, maar als die negatief is, moet zij dus het land verlaten en blijven de jongens hier zodat ze hun school kunnen afmaken.”

De jongen zelf wou even niet weten wat mogelijk nog boven zijn hoofd hangt. “Ik ben gewoon blij terug naar school te kunnen gaan. Het weerzien was alvast fantastisch en er vloeiden hier en daar wat traantjes.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen