© WAS

Antwerpen bant Koning Auto: vijf tips om er een feest van te maken

Zondag bant de Antwerpse binnenstad Koning Auto. Het event is intussen al aan zijn vijftiende editie toe. Gazet van Antwerpen selecteerde een handvol gratis activiteiten die u niet mag missen.

Peter Briers

Van 10 tot 18 uur wordt het gebied tussen de Oude Leeuwenrui, de Leien, de Jan Van Gentstraat-Vlaamsekaai-Scheldestraat en de Scheldekaaien afgesloten voor het autoverkeer.

Mobiliteitsmarkt

Geen stadsevent zonder sensibilisering. Benieuwd naar de nieuwste vervoerstrends? De mobiliteitsmarkt geeft tekst en uitleg, net als het autodeelsalon en de infomarkt. Mogelijk botst u tijdens het kuieren op de Fietsharmonie of het Schoon Vertier, een fanfare op rollerskates.

Praktisch: De mobiliteitsmarkt en het autodeelsalon vinden plaats op de Meir, de infomarkt op de Groenplaats

Wandel- en fietsroutes

Naar aanleiding van de 15de autovrije zondag stippelden de initiatiefnemers vier wandel- en fietsroutes uit: de Wieltjestoer, de Flaneerroute, de Zoektocht en de Tramtocht. Elk traject verkent een ander deel van de stad. De Zoektocht is op maat van kinderen.

Praktisch: De routes kunnen gratis gedownload worden via www.visitantwerpen.be. Voor de Tramtocht betaal je 4 euro (dagpas volwassenen) of 3 euro (dagpas kinderen, 6-11 jaar)

Buurtavonturen

De wandelingen en fietstochten loodsen deelnemers langs verschillende buurtavonturen. Elk avontuur levert een stempel op, een volle stempelkaart (mogelijk) een prijs. Blikvangers op de lijst zijn de Raketlancering op het Steenplein, de Gekke Fietsen op het Falconplein, Freerunning op de Veemarkt en het Slowbiken op de Groenplaats.

Praktisch: De lijst van alle activiteiten en avonturen vind je op www.visitantwerpen.be

Markten

Zondag staat in de stad gelijk aan marktdag. Ver weg van het autogeraas is het nog aangenamer slenteren op die markten.

Praktisch: De Vogelmarkt (Theaterplein, 8-13u), Antiekmarkt (Sint-Jansvliet, 9-17u), Biomarkt (Falconplein, 8-16u) en de Bloemenmarkt (Groenplaats, 14-19u)

Randactiviteiten

Opvallende randactiviteiten zijn de Langste Veggietafel en Zuiderburen. De Langste Veggietafel biedt lunches en de mogelijkheid tot picknicken. Zuiderburen is een festival waarvoor het Museum voor Schone Kunsten wordt omgetoverd tot het grootste terras van ‘t Zuid.

Praktisch: De Langste Veggietafel vind je op de Grote Markt (12-18u), Zuiderburen aan de Leopold de Waelplaats (11-23u)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER