© rr

© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Over deze brug kunnen binnenkort 5.000 fietsers per dag vlot de stad in

Met de nodige vertraging is de bouw gestart van de nieuwe fietsbrug over de Singel in Berchem. De duizenden fietsers op de fietsostrade kunnen vanaf het najaar 2017 comfortabel het fietsparkeergebouw inrijden of doorrijden naar de binnenstad.

sacha van wiele

Op de middenberm van de Singel naast de spoorwegbrug verschijnt de volgende dagen de eerste van zeven steunpilaren van de fietsbrug. De brug start op het hoogste punt van de Posthofbrug, loopt over de stationsparking, gaat verder in de spoorwegberm, steekt de Singel over en sluit aan op het fietsparkeergebouw van het station van Berchem. Ze is 270 meter lang. De eerste fietsers zullen er in het najaar 2017 over kunnen rijden. Het prijskaartje bedraagt 3,3 miljoen euro. Vlaanderen, de provincie Antwerpen, de stad Antwerpen en Europa legden hiervoor samen.

“De vertraging was een gevolg van de complexiteit van deze brug, zoals de integratie in de NMBS-infrastructuur”, zegt Luk Lemmens (N-VA), Antwerps gedeputeerde voor Mobiliteit. “Het gaat dan maar over een afstand van 200 meter, maar het zijn wel zeer belangrijke meters. De Singel vormt nu een barrière voor de fietsostrade Antwerpen-Mechelen. Als de brug er eenmaal is, zullen de 5.000 fietsers die hier dagelijks passeren niet alleen veilig en comfortabel kunnen doorrijden, maar zullen ze ook tijdswinst maken omdat ze niet langer aan een verkeerslicht staan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER