© RR

Jongeman (18) en vriend slachtoffer van homohaat na avondje bioscoop, verdachte opgepakt

De politie van de regio Turnhout heeft een minderjarige jongen uit Turnhout verhoord na een incident van homohaat aan de bushalte in de Warandestraat in Turnhout. Vrijdagavond werden daar een 18-jarige jongen uit Vosselaar en zijn vriend belaagd door een groepje jongeren.

Bart Van den Langenbergh

Een 18-jarige jongeman uit Vosselaar en zijn vriend werden vrijdagavond na een bezoekje aan de cinema aan de bushalte in de Warandestraat in Turnhout lastiggevallen door tien jongeren die het niet hadden begrepen op homo's. Ze waren verbaal agressief en het koppel kreeg allerlei scheldwoorden naar het hoofd geslingerd. Toen de vriend de bus opstapte, bleef zijn partner uit Vosselaar alleen achter. "Ze scholden me niet alleen uit voor homo maar grepen ook mijn arm vast. Ik was bang, maar ik heb niet op hun provocaties gereageerd. Daarna ben ik op de volgende bus gestapt en ben ik een halte verder, aan het station, afgestapt", zegt de achttienjarige.

Het slachtoffer zag even later de aanstoker van het incident in een bus passeren aan het station. Hij nam een foto van de amokmaker en plaatste die met een bijhorende tekst op Facebook om aan te tonen dat homohaat nog steeds gebeurt. De politie is een onderzoek gestart maar vroeg de jongeman om de post op Facebook te verwijderen.

Intussen heeft de politie de verdachte, een van de aanwezige jongeren, kunnen verhoren. "De verdachte, een minderjarige jongen uit Turnhout, is opgespoord", zegt Rudy Remijsen van de politie regio Turnhout. "Het dossier wordt, als het klaar is, overgemaakt aan het parket in Turnhout. Het parket moet beslissen of er verder iets mee gebeurt. Er is geen fysiek geweld gebruikt. Het is bij mijn weten de eerste keer dat we in Turnhout een dergelijke klacht hebben gekregen", zegt Rudy Remijsen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER