© Onroerend Erfgoed

87.000 euro voor restauratie van Antwerps schip ‘Mon Désir’

Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent een premie van 87.000 euro toe aan de vzw Rijn – en Binnenvaartmuseum voor de restauratie van het schip ‘Mon Désir’. Dat schip ligt momenteel aan het MAS in Antwerpen.

JaTi

“De ‘Mon Désir’ werd in 1913 gebouwd en was oorspronkelijk bedoeld voor het vervoer van droge lading”, klinkt het in een persbericht van het kabinet van Bourgeois. “Op het schip zijn het woonverblijf in het achteronder en de complete uitrusting op het dek, inclusief de lieren en ankers, bewaard gebleven. Dankzij een beheerspremie van de Vlaamse overheid zal deze sleepspits worden gerestaureerd. De schipperswoning wordt in originele staat gebracht, het houten roer wordt hersteld en het vaartuig krijgt een grondige werfbeurt, noodzakelijk voor de goede instandhouding van het onderwaterschip.”

De ‘Mon Désir’ maakt deel uit van het Rijn- en Binnenvaartmuseum. Dat drijvende museum dichtbij het Museum Aan de Stroom in Antwerpen bestaat uit drie schepen: de ‘Mon Désir’, het motorschip ‘Angele’ en de motorspits ‘De Liomar’. De schepen zijn publiek geheel of gedeeltelijk toegankelijk. De tentoonstellingsruimte van de ‘Mon Désir’ bevindt zich in het laadruim.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER