© Screenshot CBS Los Angeles

Schildpad wandelt tien kilometer naar grote liefde maar moet leven met teleurstelling

Touche de schildpad legde meer dan 10 kilometer af in een trektocht naar haar grote liefde, een halfrond plastic schaaltje dat een waterafvoer bedekte. Na tien dagen vermist te zijn geweest, kon Touche herenigd worden met haar baasje, van wie ze vast meer affectie kreeg.

nkdr

De 100-jarige schildpad Touche ontsnapte uit de tuin van haar baasje Nancy om het Amerikaanse stadje Fresno te doorkruisen. Ze werd teruggevonden bij een plastic afdekplaatje van een waterafvoer. Door de halfronde vorm ervan was Touche vast in de war geraakt, want ze probeerde het plastic koepeltje het hof te maken.

Het was Steven George die het huisdier uiteindelijk wist te vinden. Hij had het herkend van het opsporingsbericht dat Nancy online zette. Die was overgelukkig om het huisdier dat haar al 55 jaar vergezelt, weer in haar armen te kunnen houden. “Ja, er zijn een hoop slechte dingen gaande in de wereld op dit moment, maar er zijn ook nog veel goede mensen die iets om anderen geven ook”, zei ze in een reactie aan KMPH-TV.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer