© PhotoNews

1 / 2
thumbnail: null

Westerlo mist unieke kans op stunt tegen Anderlecht na blunder

Het heeft veel moeite gekost, maar Anderlecht heeft zijn eerste partij zonder René Weiler winnend afgesloten. In de Croky Cup ging het met het kleinste verschil winnen op bezoek bij Westerlo. Paars-wit was de betere ploeg, maar beet lang zijn tanden stuk op de Kemphanen. In de tweede helft profiteerde Henry Onyekuru dan toch van een slechte terugspeelbal, het volstond voor een 0-1 zege. Nicolas Frutos begint zo goed aan zijn opdracht als interim-coach.

BaP

Eindstand. WESTERLO 0 - 1 ANDERLECHT

De Argentijn kondigde dinsdag nog aan niet te veel te willen wijzigen in de eerste wedstrijd, maar deed dat toch. Hij zette een 3-4-3 neer, met aanwinst Josué Sa in de driemansdefensie. De Portugees maakte zo zijn eerste minuten voor de Brusselaars. Vooraan kreeg Haldi Harbaoui een tweede basisplaats op enkele dagen tijd, met Henry Onyekuru en Massimo Bruno in steun.

Met de aanvallende opstelling wilde paars-wit meteen duidelijk maken dat het gekomen was om te domineren. Dat lukte ietwat bescheiden, al waren de bezoekers duidelijk baas. Dendoncker pegelde van ver over en na iets meer dan tien minuten kreeg Onyekuru een goede kans. De Nigeriaan werd door de defensie geloodst, maar zette de bal naast. Westerlo moest achteruit, maar kwam er wel goed uit en stak enkele keren de neus aan het venster. De laatste pass ontbrak echter om Anderlecht echt in de problemen te brengen. Aan de overkant zorgde Chipciu geregeld voor problemen met enkele knappe passes, maar het zorgde niet voor paars-witte doelpunten. Op slag van rust scoorde Westerlo wel, maar Corstjens maakte te opzichtig een fout op doelman Boeckx.

Na de pauze ging Anderlecht opnieuw op zoek naar een doelpunt. Daarvoor was het wachten tot voorbij het uur. Oto’o speelde de bal te kort terug naar doelman Van Hout, Harbaoui zat ertussen. De Tunesiër stuitte nog op de Westelse goalie, maar in de rebound tikte Onyekuru de bal in het lege doel.

Het volstond voor de zege, zonder echt te overtuigen wint Anderlecht verdiend van Westerlo en staat het in de volgende ronde van de Croky Cup.