© Henri Horion

© Henri Horion

© Henri Horion

© Henri Horion

© Henri Horion

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Tongerse Modelvleugels houden Polspoel Cup

Afgelopen weekend stond de jaarlijkse Polspoel-Cup weer op het programma bij de Tongerse Modelvleugels.

Henri Horion

De temperatuur was niet zo hoog dat men de hele dag in T-shirt kon rondlopen, maar de regen bleef wel uit, en de wind was vrij matig. Met 17 deelnemers beloofde het dus een mooie namiddag te worden. De wedstrijd begon omstreeks 13 uur. De organisatie had weer enkele zeer vermakelijke, maar zeker geen overdreven moeilijke proeven opgesteld. Zo was er bijvoorbeeld een proef waarbij de piloot tijdens het vliegen ook met darts moest gooien. Er was ook een snelheidsproef, een proef voor het langzaamste, een proef om ballonnen kapot te vliegen, en natuurlijk als laatste, de beruchte limbo.

De Polspoel Cup was oorspronkelijk bedoeld om met de bekende 'Novice' te worden gevlogen, maar deze zijn door de jaren stilletjes aan het uitdunnen. Daardoor zien we de laatste jaren een verscheidenheid aan vliegtuigmodellen, zoals de eerstgenoemde Novice, de Easyglider, de Wot4, en zelfs enkele moedige piloten met de Calmato. Door dit verschil in vliegtuigen was de ene piloot bij een bepaalde proef al wat meer in het voordeel, maar bij een andere proef dan weer net niet. Maar dat is net wat deze cup zo leuk maakt. Bij elke proef moest er op het eind ook een precisielanding uitgevoerd worden, waarbij men moest proberen te landen in het aangeduide vak.

Alle proeven verliepen in een mooi vlot tempo, en ook de grote crashes bleven uit, zodat niemand echt kan spreken van grote stukken. Alles bleef beperkt tot een avondje plakwerk. Omstreeks 18 uur waren alle proeven afgewerkt, en kon de jury beginnen rekenen wie de meeste punten bij elkaar gesprokkeld had. Ondertussen hadden de dames in de keuken voor de aanwezigen een lekkere portie spaghetti klaar gemaakt. Na het eten werd dan de uitslag bekendgemaakt. In de eindklassering was het Kevin Daniels die de overwinning behaalde. Het mooie hiervan is dat dit met een Novice gebeurde. Bij de precisielandingen (die niet meetelden voor het eindklassement) was het Winibald Croux die met de eer ging lopen. Hij had ook speciaal hiervoor zijn Calmato neuswiel aangepast zodat dit ongelofelijk kort kon sturen, waardoor hij bij wijze van spreken ter plekke kon stoppen, gewoon door zijn rudder om te gooien. Maar deze wedstrijd draaide niet enkel om het winnen alleen, want iedere deelnemer kon een mooi aandenken mee naar huis nemen.

(Tekst en foto’s: Danny Munsters)

Hier volgt dan de einduitslag:Algemene uitslag1. Daniels Kevin2. Huygen Jeroen3. Goosens Dries4. Driesmans Ken5. Mouchaers Gijs6. Croux Winibald7. Daniels Marcel8. Voets Peter9. Habex Peter10. Driesmans Ronny11. Munsters Danny12. Cuyx Rudi13. Horion Henri14. Govaerts Erwin15. Horion Arno16. Geraerts Jean17. Verjans Emile

Precisielandingen1. Croux Winibald2. Cuyx Rudi en Goosens Dries3. Huygen Jeroen en Driesmans Ronny4. Horion Henri en Daniels Kevin5. Habex Peter, Voets Peter en Govaerts Erwin6. Horion Arno en Driesmans Ken7. Verjans Emile en Mouchaers Gijs8. Geraerts Jean en Daniels Marcel9. Munsters Danny

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer